Calamiteiten protocol

Autopech

DogFit is aangesloten bij de ANWB met vervangend vervoer. Het vervoersmiddel met pech is verzekerd en zal naar een garage worden gesleept.

Extreme temperaturen

DogFit zorgt te allen tijden dat er voldoende bescherming is voor de honden om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan.  

Vanaf 25 graden
- Wordt de groepswandeling 1 uur vervroegd 
- Zal er geen middagwandeling zijn (in geval van 2 groepen)
- Zal de wandeling korter zijn

Vanaf 30 graden
- Gaat de groepswandeling niet door
- Kan een privé wandeling aangevraagd worden

Bijtincident

Bij een bijtincident worden de betrokken honden in eerste instantie geïsoleerd en nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijden wij direct door naar een beschikbare dierenarts. Wij stellen de betrokken eigenaren zo spoedig mogelijk op de hoogte van het incident en overleggen enkel indien mogelijk alvorens naar een Dierenarts te rijden. Wij hebben hierover afspraken gemaakt met dierenartspraktijk Bloombird te zuidoostbeemster.

DogFit heeft de cursus ‘vechtende honden uit elkaar halen en dan’ gevolgd. DogFit heeft SPA’s (staffords, pitbulls en aanverwanten) in haar uitlaatservice. Hiervoor is er een breekstick aanwezig op het terrein en in de bus.

Verwonding of ongemak

Doordat wij de honden dagelijks of wekelijks zien vallen verandering in gedrag maar ook in lichaamshouding op, ongemak of een verwonding zullen wij opmerken en na constatering hiervan dit melden bij de eigenaar. Eventueel in overleg met de eigenaar kunnen wij naar een dierenarts gaan.

DogFit is in het bezit van een EHBO-koffer en een honden EHBO certificaat. Dit wordt jaarlijks herhaalt. De eigenaar wordt te allen tijden op de hoogte gesteld van het incident. Daarbij heeft DogFit een samenwerkingsverband met dierenkliniek Bloombird waar ik altijd terecht kan met de honden voor een check of spoed!

Vermissing

DogFit laat de honden uit op eigen omheind terrein. Wij trachten de hond zelf te vinden, maar contacten direct de eigenaren, vervolgens maken we een melding bij alle omliggende Dierenambulances, we plaatsen een oproep op social media en schakelen eventueel een zoekteam in. DogFit heeft goede contacten met het zoekteam van Zaanstreek.