Werkwijze

Kleine groepen, overzichtelijk met persoonlijke aandacht.

Wij nemen maximaal 20 honden mee tijdens de groepswandelingen, overzicht en veiligheid vinden we erg belangrijk. Zodra we een goed beeld hebben van het karakter van de hond kunnen we op basis daarvan bepalen of een hond in de roedel past. Werkt het niet dan zijn wij daar ook eerlijk in en koppelen we dit terug naar u als eigenaar.

 

De uitlaat bus

De bus is speciaal ingericht voor het vervoeren van de honden. De honden zitten veilig in de ingebouwde kennels. In de kennels zitten rubberen matten en een lekker zacht kleedje. Zo is de vloer niet te glad en kunnen ze toch comfortabel liggen. Alles is netjes afgewerkt en er zijn dus geen scherpe randen waar ze zich aan kunnen bezeren. De bus is voorzien van een ventilator zodat de bus niet te warm wordt en de honden voorzien worden van een frisse luchttoevoer.

Kortom, de bus is ingericht om de honden zo veilig en comfortabel mogelijk te vervoeren.

 

Gezondheid

De hond dient ingeënt te zijn met minimaal de jaarlijkse cocktailenting alsmede inenting tegen kennelhoest. Deze inentingen mogen niet ouder  zijn dan een jaar en dienen elk jaar opnieuw te gebeuren. Bewijs van titerbepaling is ook geldig! U dient ook uw hond preventief te behandelen tegen wormen, vlooien en teken. Dit ter bescherming van uw eigen hond, maar ook van de andere honden.

Wilt u dat DogFit de inenting en/of behandeling tegen wormen, vlooien en teken regelt? Dat kan! Vraag hiervoor naar de voorwaarden. 

Wij zijn gediplomeerd honden-EHBO'er en de bus is voorzien van een EHBO-kit.

 

 

Gaat uw hond mee?

Meld uw hond aan via het intakeformulier

Daarna neem ik contact met u op voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats bij u thuis, zodat de hond in zijn eigen omgeving is en uw hond kennis kan maken met mij. Tijdens het gesprek bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor uw hond binnen de uitlaatservice, wat uw wensen zijn en wat het karakter van uw hond is en uiteraard zijn/haar persoonlijke eigenschappen en eigenaardigheden! Het intake gesprek vindt plaats binnen een paar dagen nadat u DogFit een aanvraag hebt gestuurd voor de uitlaatservice.

Indien u na het gesprek een goed gevoel heeft bij de uitlaatservice, dan kunt u het inschrijfformulier invullen en dan neem ik uw hond op in het uitlaatschema. Deze kunt u tijdens het gesprek invullen. Bij het inschrijven van uw hond gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en  geeft u DogFit toestemming, om uw huis te betreden. Ook neem ik graag tijdens het intakegesprek uw huissleutel in ontvangst.

Op de door u aangegeven dagen wordt de hond opgehaald bij u thuis en meegenomen voor de wandeling. Na de wandeling wordt uw hond weer thuis gebracht. In de wintermaanden kan het nogal nat en vies zijn buiten. Leg daarom ook een oude handdoek neer bij de deur zodat ik uw hond kan afdrogen voordat hij/zij naar binnen gaat.